Nauja knyga „Lietuva 2120“ kviečianti apmąstyti ateities valstybės scenarijus


Kokia bus Lietuva po šimto metų: kokios valstybės norime, o kokią galime gauti net to nenorėdami? – klausia šiandien pasirodanti knyga „Lietuva 2120“.

Ar ji taps Europos Sąjungos pensionatu, ar stipria naujos Hanzos sąjungos nare? Ar ateities kartoms teks susitaikyti, jog gyvena pamirštoje Rusijos provincijoje, o galbūt džiaugsimės tapę naujuoju baltiškuoju Beniliuksu? 

 Pristatę po keturis utopinius ir distopinius scenarijus, knygos autoriai neria į pokalbius su žmonėmis, šiandien kuriančiais Lietuvą: beveik pusšimtyje interviu su politikais, menininkais, mokslininkais, verslininkais ir visuomenininkais svarstoma, kokia Lietuva bus 2120-aisiais.

Tarp šiandien Lietuvą kuriančių pašnekovų – premjerė Ingrida Šimonytė, Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, menininkai Nomeda ir Gediminas Urbonai, verslininkas Ilja Laursas, filosofas Kristupas Sabolius, išradėjas Arminas Ragauskas ir kt. 

Eglės MarkevičiūtėsRingailės Papartytės ir Benedikto Gylio paramos fondo sudaryta knyga „Lietuva 2120“ – tai laiko kapsulė, vaizduotės pratimas ir minties eksperimentas, kviečiantis drauge diskutuoti apie netikėčiausius valstybės raidos scenarijus ir apie ateitį kalbėti jau dabar.

 



Item is added to cart