Naujienos



Leidykla „Lapas“ pirmą kartą viešai pristato metų veiklos ataskaitą: esame aistringi idėjų kolekcionieriai!

Šiemet leidykla „Lapas“ mini savo dešimties metų jubiliejų, per šį laikotarpį drąsiai galima teigti, kad buvo sukurta paklausa architektūros knygoms, vystytas architektūros žodynas, išleista išskirtinės ir autentiškos lietuvių grožinės literatūros, meno knygų ir siekta patraukliai pateikti humanitarines mokslo knygas plačiajai visuomenei. Leidykla „Lapas“ per 10 metų laikotarpį kuravo parodas, rengė paskaitas, o praėjusiais metais kartu su partneriais pradėjo ir kultūros lauką sujudinusią konferenciją „Reda“, skirtą teksto redagavimui ir bendrai lietuvių kalbos aktualumo klausimams kelti, o taip pat 2023 metais buvo pelnytas ir Metų leidėjo apdovanojimas. Šiandien leidykla žengia dar vieną žingsnį – pirmą kartą viešai skelbia savo metų veiklos ataskaitą!

Tęsti skaitymą





Ar įmanoma kultūra karo metu - Kyjivo knygų mugės „XII Book Arsenal“ įspūdžiai

Gegužės pabaigoje Kyjive įvyko tarptautinė knygų mugė „XII Book Arsenal“, kurioje svečiavosi ir leidyklos „Lapas“ vadovė Ūla Ambrasaitė bei rašytoja, menininkė Gabija Grušaitė. Šioje mugėje buvo pristatyta ir Ukrainoje išleista Gabijos Grušaitės knyga „Stasys Šaltoka: vieneri metai“. Ką reiškia vykti į knygų mugę karo metu ir kokie įspūdžiai sugrįžus, kalbamės su Ūla Ambrasaite ir Gabija Grušaite.

Tęsti skaitymą



Kastytis Sarnickas išleidžia antrąjį romaną – „Voyage voyage“: aštrus sarkazmas ir egzistenciniai klausimai

Šią vasarą ne tik radijo imtuvuose, bet ir iš Jūsų lūpų nostalgiškai skambės „Voyage voyage“, to priežastis – Kastytis Sarnickas, daugeliui žinomas kaip grupės „G&G Sindikatas“ narys Kastetas, išleidžia savo antrąjį romaną būtent šiuo prancūzišku pavadinimu - „Voyage voyage“! Kastyčio Sarnicko debiutinis romanas „Turnė“ skaitytojus pavergė savo skaudžiai taikliu humoru, o antrojoje knygoje vėl sutiksime puikiai pažįstamus – Guolį su Pigiu iš neegzistuojančios kultinės roko grupės „Alkūninis Velenas“.

Tęsti skaitymą


Item is added to cart