Vasaros must-have – PALANGOS ARCHITEKTŪROS GIDAS


Palanga – kontrastų miestas. Greta vasarą triukšmingos J. Basanavičiaus gatvės glūdi ramus įspūdingų vilų ir sanatorijų kvartalas. Apsistoti galima ir išskirtinės sovietinės prabangos viloje „Auska“, ir daugiaaukštėse poilsinėse Vanagupėje. Patirti ir aristokratiškąjį grafų Tiškevičių paveldą, ir sovietmečiu išvystytą masinio apgyvendinimo architektūrą. O greta – visai priešingo charakterio Šventoji, nusėta pigiais vasariniais medinukais.

Palangos architektūros gide pristatoma seniausio Lietuvos kurorto istorija, įdomiausi ir reikšmingiausi pastatai. Knygoje atsiskleidžia, kaip jaukų ikikarinį miestelį keitė ambicingos sovietmečio plėtros vizijos ir kaip jas pakoregavo chaotiška nepriklausomybės laikų statyba bei pakitusi ekonominė situacija.

Architektūros objektų aprašymai kartu su archyvinėmis ir šiandienėmis nuotraukomis leis iš naujo atrasti Palangą – pažįstamą ir dar nematytą.

Palangos architektūros gide rasite:

> 117 pastatų ir objektų istorijų

> išsamius įvadinius tekstus, kuriuos rašė žinomi istorikai ir architektūros tyrinėtojai – Viltė Migonytė-Petrulienė, Liutauras Nekrošius, Vaidas Petrulis, Martynas Mankus ir Marija Drėmaitė

> archyvinius Zino Kazėno kadrus ir Norbert Tukaj objektyvo užfiksuotą Palangos architektūrą

> Šventosios ir Palangos žemėlapius su pažymėtais lankytinais objektais

 

IŠANKSTINIAMS UŽSAKYMAMS taikoma 20 proc. nuolaida >>> įsigyti knygą

Knygą pristatysime nuo gegužės 21 d.



Item is added to cart