Kiek egzistuoja tikrovių? | Knygos „Apie tikrovę“ pristatymas ir diskusija


Kuo realybė skiriasi nuo tikrovės? Kokiais būdais galime tikrovę apmąstyti, išmokus tiek metafizikos, tiek XX a. postmodernizmo pamokas? Galiausiai, ar užčiuopti tam, kas iš tiesų egzistuoja, mums visad pakanka tik mąstymo, o galbūt kartais turime pasitelkti ir radikalią vaizduotę?

Ką tik pasirodžiusi filosofo Kristupo Saboliaus sudaryta monografija „Apie tikrovę“ (leidykla LAPAS, 2021) yra pirmasis bandymas lietuvių kalba įsitraukti į jau antrą dešimtmetį filosofijoje vykstančias diskusijas tikrovės tema. Knygos autoriai, Lietuvos bei užsienio mąstytojai, kviečia pažinti skirtingas tikrovės perspektyvas.

Vasario 19 d. knygos pristatymo metu metu menotyrininkė, poetė, parodų kuratorė Laima Kreivytė kalbino knygos bendraautorius filosofus Kristupą Sabolių, Dainą Habdankaitę ir Ruslaną Baranovą.

Įrašą kviečiame žiūrėti leidyklos YOUTUBE paskyroje >>>

 DAUGIAU APIE KNYGĄ >>>

Specialiai šiai knygai parengtuose straipsniuose bei pokalbiuose netikėtas tikrovės perspektyvas apžvelgia Lietuvos ir užsienio mąstytojai – Tiziana Andina, Ruslanas Baranovas, Dario Cecchi, Jonas Dagys, Déborah Danowski, Daina Habdankaitė, Graham Harman, Maurizio Ferraris, Catherine Malabou, Pietro Montani, Ignas Šatkauskas, Rita Šerpytytė, Eduardo Viveiros de Castro.

APIE DALYVAUJANČIUS BENDRAAUTORIUS >>>

Kristupas Sabolius – Vilniaus universiteto Filosofijos instituto profesorius ir Masačiusetso technologijų instituto (MIT) afilijuotas mokslininkas, tyrinėjantis vaizduotės ir kūrybos vaidmenį Vakarų mąstyme, taip pat vizualumo, kino filosofijos, medijų teorijų, ontologijos, posthumanizmo, naujosios aplinkodairos ir ekofilosofijos problemas. Daugiau apie sudarytoją.

Daina Habdankaitė – filosofijos doktorantūros studentė Vilniaus ir Turino (Italija) universitetuose bei jaunųjų tyrėjų grupės projekto „Absoliutas moderniosiose ir šiuolaikinėse ontologijose: Hegelis ir Meillassoux vadovė“. Pagrindiniai tyrimo interesai – prancūzų postmodernizmas ir šiuolaikinė filosofija.

Ruslanas Baranovas – filosofijos doktorantūros studentas Vilniaus ir Turino (Italija) universitetuose. Pagrindiniai jo tyrimo interesai – klasikinė vokiečių filosofija, naujasis ir spekuliatyvusis realizmas bei naujasis materializmas.



Item is added to cart