„LAPO POKALBIAI“


Pradedėjome LAPO POKALBIUS – leidyklos kuruojamus pašnekesius su knygų autoriais ir skirtingų disciplinų atstovais. Apie knygas ir idėjas.

Kviečiame mūsų klausytis SPOTIFY platformoje >>>

„Apie tikrovę“ – tai pirmasis pokalbių ciklas, atsispiriantis nuo filosofo Kristupo Saboliaus sudarytos straipsnių bei interviu rinktinės tokiu pačiu pavadinimu, ir kviečiantis į knygoje nagrinėjamas temas pažvelgti iš skirtingų pespektyvų.

Pirmajame ciklo epizode kalbėjomės apie vaizduotę: kodėl ji reikalinga ir kada gali tapti pavojinga? Apie tai pasakojo filosofas KRISTUPAS SABOLIUS ir kultūros istorikas AURIMAS ŠVEDAS. Kalbino leidyklos vadovė MONIKA GIMBUTAITĖ.

Antrasis epizodas buvo skirtas chaoso temai: ar chaosas gali ne tik griauti, bet ir kurti? Kaip į chaosą pažvelgti leidžia skirtingos disciplinos? Apie tai kalbėjosi filosofė DAINA HABDANKAITĖ ir mokslininkas, hematologas TUMAS BEINORTAS.

Trečiajame epizode kalbėjomės apie antropoceną: ką apie jį sako filosofija ir kaip jį reflektuoja menas? Kokias skirtis jis priverčia pergalvoti šiandien? Ir kaip antropoceno eroje kalbėti apie ateitį? Tai apmąstė filosofas RUSLANAS BARANOVAS ir menininkė, meno kritikė, kuratorė, Artnews.lt portalo redaktorė NERINGA ČERNIAUSKAITĖ.

Paskutiniajame ciklo „Apie tikrovę“ epizode kalbėjomės apie klimato kaitą – kaip ji pakeitė ir toliau keičia žmogaus santykį su gamta? Ar gilėjant klimato krizei, žmonės nusiteikę keisti savo gyvenimo būdą? Kas trukdo atsirasti naujai komforto sąvokai, apimančiai žalesnį gyvenimo būdą? Apie tai kalbėjosi sociologė AUDRONĖ TELEŠIENĖ bei filosofas IGNAS ŠATKAUSKAS.



Item is added to cart